Yasin häktad svt

Rapparen Yasin på fri fot – SVT Nyheter

Rapparen Yasin på fri fot | SVT Nyheter

28 dec. 2021 — Inväntar hovrättsdom. Hovrätten bekräftar på tisdagen att han har släppts på fri fot från häktet i Sollentuna. – Han har släppts som planerat.

Rapparen Yasin Mahamoud dömdes till fängelse för att ha planerat att kidnappa artisten Einár. Domen överklagades till hovrätten. Nu har han avtjänat sitt straff och släppts på fri fot, något Aftonbladet var först med att rapportera. Detta bekräftas av Svea hovrätt.

Grammis till galans mest kontroversiella artist – häktade Yasin

Grammis till galans mest kontroversiella artist – häktade Yasin | SVT Nyheter

4 juni 2021 — Grammisgalans mest omtalade och kontroversiella artist, den brottsmisstänkta rapparen Yasin, prisades för årets hiphop.

Grammisgalans mest omtalade och kontroversiella artist, den brottsmisstänkta rapparen Yasin, prisades för årets hiphop. Han kunde inte närvara på galan eftersom han sitter häktad, åtalad för misstänkt inblandning i kidnappning av en annan känd artist.

Yasin och Haval fortsatt häktade – SVT Nyheter

Yasin och Haval fortsatt häktade | SVT Nyheter

3 juni 2021 — Åklagaren yrkade på fängelse i omkring ett och ett halvt år för Yasin Mahamoud och Haval Khalil. Deras advokater begärde i stället att deras …

Rapparna Yasin Mahamoud och Haval Kahlil, som åtalats för inblandning i kidnappningen av en annan ung artist, förblir i häkte i väntan på dom.

Nu inleds förhandlingen om kidnappning av en känd artist

Nu inleds förhandlingen om kidnappning av en känd artist | SVT Nyheter

27 maj 2021 — Yasin har suttit frihetsberövad sedan årsskiftet. Samtidigt som han var häktad vann han flera priser på P3 Guld-galan, något som väckt …

Nu fortsätter rättegången mot det så kallade Vårbynätverket i Stockholm. På måndagen avhandlar rätten åtalspunkten som gäller grovt människorov av en känd artist. En av de åtalade är den prisade rapparen Yasin som nu riskerar ett långt fängelsestraff.

Rapparen Yasin åtalas för stämpling till kidnappning av känd …

Rapparen Yasin åtalas för stämpling till kidnappning av känd artist | SVT Nyheter

23 mars 2021 — Enligt uppgift till SVT Nyheter är en del av motivet avundsjuka mot den kidnappade rapparens framgångar – samt att han inte anses vara gangster …

Fram tills i dag har hans inblandning i förnedringskidnappningen av en branschkollega varit ett mysterium. Nu åtalas den P3 Guld-vinnande rapparen Yasin för att ha försökt lura artisten till en studio där han skulle kidnappas. De avancerade planerna skrotades dock på grund av hög polisnärvaro – i stället fördes artisten bort och rånades två veckor senare.

Yasin Mahamouds advokat överklagar häktningsbeslutet

Yasin Mahamouds advokat överklagar häktningsbeslutet | SVT Nyheter

9 juni 2021 — Rapartisten Yasin Mahamoud, som står åtalad misstänkt för … Då satt Yasin häktad i tre månader misstänkt för inblandning i ett mord.

Rapartisten Yasin Mahamoud, som står åtalad misstänkt för inblandning i kidnappningsförsöket på en annan känd artist, vill släppas fri från häktet. Hans advokat har nu överklagat beslutet om att han ska vara fortsatt frihetsberövad i väntan på dom.

SVT:s reporter om Yasins taktik: ”Frustrerande för åklagare”

SVT:s reporter om Yasins taktik: ”Frustrerande för åklagare” | SVT Nyheter

27 maj 2021 — Yasin Mahamoud står åtalad för stämpling alternativt förberedelse till människorov av en annan känd rapartist. Han har varit häktad sedan i …

Den åtalade rapparen Yasin Mahamoud bröt tystnaden  i rätten, efter att ha tigit i polisförhör i månader. Det är en vanlig taktik, men om rätten kommer att köpa hans förklaringar är svårt att säga. Det menar SVT:s reporter Diamant Salihu, som följt rättegången.

Flera grammisnomineringar till åtalade Yasin – SVT Nyheter

Flera grammisnomineringar till åtalade Yasin | SVT Nyheter

15 apr. 2021 — Yasin Mahamoud. Arkivbild. Rapparen Yasin Byn har suttit häktad sedan nyårsafton men nekar till anklagelserna. Foto: SVT Edit …

Den brottsåtalade rapparen Yasin har nu totalt fyra grammisnomineringar, bland annat i kategorin årets artist. Han står samtidigt åtalad, misstänkt för att ha varit delaktig i planeringen av en uppmärksammad kidnappning förra året.

Yasin blandades ihop med den ryska artisten Yas1n på Spotify

Yasin blandades ihop med den ryska artisten Yas1n på Spotify | SVT Nyheter

6 maj 2021 — Råkade tagga fel artist. SVT har varit i kontakt med Spotify och frågat om anledningen till varför den ryska artistens Yas1ns låt publicerades …

I dagarna dök en ny låt upp på Yasins Spotifysida. Lyssnare kunde emellertid snabbt identifiera att rösten i låten inte alls lät som Yasins och att sången var på ryska. Till saken hör att rapparen Yasin sitter häktad och är åtalad för stämpling till människorov.

Det här är rapartisten Yasin | SVT Nyheter

22 mars 2021 — Yasin – som suttit häktad i väntan på tingsrättsförhandling i den uppmärksammade kidnappningen av Einár i Stockholm förra året – dömdes i …

Han har prisats som årets artist på P3 Guldgalan och nominerats i flera Grammis-kategorier. Något firande av framgång på galorna blev det dock inte. Yasin – som suttit häktad i väntan på tingsrättsförhandling i den uppmärksammade kidnappningen av Einár i Stockholm förra året – dömdes i juli till 10 månaders fängelse för förberedelse till människorov. I december släpptes han på fri fot – men förhandlingar väntar fortfarande i hovrätten.

Keywords: yasin häktad svt, svt intervju yasin, yasin svt, yasin svt intervju